Totul despre cazarea in Bucovina!

Totul despre cazarea in Bucovina!

Am putea spune ca nu ar trebui sa fie turist care sa nu viziteze Bucovina, cu toate frumusetile ei naturale, dar si cele create de geniul omului, cel care a stiu sa puna suflet in piatra si in lemnul de prin muntii ce strajuie, imperial, aceasta fascinanta parte de lume. Daca sunteti in cautare de cazare in Bucovina, aici veti afla mai multe detalii!

Din capul locului trebuie spus ca Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania si merita vizitata chiar daca este cat se poate de departe de Capitala (450 de kilometri). Dar ce este cu adevarat impresionant sn Bucovina este ospitalitatea extrem de naturala a oamenilor.

De la unt, smantana, oua si carne, la hribii atat de populari in zona, totul este de casa. Chiar si bauturile, in special rachiurile din fructe de padure (afinata, zmeurata), vinul sau berea sunt facute dupa metode originale. Nu trebuie sa ratezi tochitura moldoveneasca si ciorba radauteana, dar, totusi, daca tii mult la silueta sau aveti stomacul mai slab, hribii cu smantana sunt o minune. Branzeturile specifice zonei noastre (celebrul cas bucovinean de vaca si de oaie, urda) si carnatii de influenta austro-ungara, alaturi de borsurile, rusesti la baza, merg toate cu rachiul de prune.

Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona, o zona pitoreasca cu o incarcatura uriasa de istorie si religie. Daca doriti un concediu petrecut in Bucovina puteti alege intre pensiunile sau hotelurile din orase sau puteti opta pentru pensiunile sau casele cu locuri de cazare din micile sate. O astfel de experienta te va face sa te indragostesti de Bucovina, de simplitatea si de caldura oamenilor. Un astfel de concediu poate deveni memorabil daca alegeti sa va cazati undeva mai retras, aproape de natura, si in acest fel veti intelege de unde isi aduna fortele Domnitorul Stefan cel Mare, veti intelege de ce turcii nu au avut niciodata sorti de izbanda in fata noastra. Totul este de o puritate nemaivazuta.

Zona este presarata pe toata intinderea ei cu biserici si manastiri renumite pentru picturile exteriore si interioare, edificii unice in lume , care au primit in 1975 premiul Marul de Aur din partea Uniunii Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor din Turism. Manastirile au fost ridicate aproape in timpul domniei voievozilor Stefan cel Mare si Petru Rares. Fiecare dintre acestea are o culoare dominanta: albastrul de Voronet, verde de Sucevita etc. Acestea prezinta scene unice, avand o compozitie grafica unica si deosebita si reprezentand imagini ce descriu scene importante din religie sau care oglindesc momente din istoria Europei: Geneza si Judecata de Apoi la Voronet, Cucerirea Constantinopolului la Humor, Scara virtutilor la Humor, etc.

Cazarea in Bucovina este la preturi accesibilie, iar serviciile sunt de o calitate superioara. Preturile pornesc si de la 60 de lei si pot ajunge si la 200 de lei pentru o camera pe noapte. Majoritatea pensiunilor sunt construite din lemn, chiar de proprietarii acestora. In Bucovina, totul este simplu, cazare, drumurile de acces, spatiile de agrement, totul este simplu si traditional.