Alege cazarea in Bucovina

Alege cazarea in Bucovina

Bucovina  este una din destinatiile favorite ale turistilor, atat romani cat si de pretutindeni. Putem spune ca aceasta locatie, denumita si inima Moldovei, intruneste toate particularitatile necesare unei  vacante de vis, de la o autenticitate pastrata in detaliu, pana la niste peisaje care, cu siguranta iti vor ramane intiparite in minte si te vor face sa revii pe aceste meleaguri  deosebite.

Unul dintre principalele motive pentru care aceasta zona este atat de renumita, este, fara doar si poate, prezenta unui numar impresionant de manastiri, aceste lacasuri de cult sunt adevarate comori ale crestinatatii ortodoxe, 7 dintre ele au fost incluse chiar si in patrimoniul UNESCO, datorita picturilor care ilustreaza  pasaje din Biblie sau din istoria acestor locuri. Acestea sunt Manastirea Voronet, Manastirea  Sfantul  Ioan cel Nou din Suceava, Biserica Arbore, Moldovita, Sucevita,  Manastirea  Humor, Manastirea Patrauti.

Bucovina este apreciata si pentru mancarurile traditonale. Preparatele din Bucovina  sunt apreciate chiar si de cele mai pretentioase gusturi. Cateva exemple ar fi drobul de miel, tochitura bucovineana, ciorba radauteana, precum si tochitura din hribi.

Pentru persoanele interesate de istoria locala, un obiectiv turistic il reprezinta Cetatea de Scaun a Sucevei, care dateaza din anul 1388. In imediata apropiere se regaseste si  Muzeul  Satului Bucovinean, unde sunt pastrate case de cateva sute de ani, din lemn.

In aceasta zona, se gasesc si numeroase modalitati de agrement si sport. Exista partii de schi, atat in Vatra  Dornei cat si in Gura Humorului. Parcul Arinis este renumit pentru piscina acoperita.

Pentru cei  dornici de a evada din zgomotul marilor orase, sunt si rezervatii, unde aerul curat de munte si  frumusetea naturii iti vor asigura relaxarea de care ai nevoie. O astfel de rezervatie este cea de la Tinovul Mare.

Cazarea in Bucovina, mai ales in perioada ce se apropie cu pasi repezi, este cea mai buna alegere. Traditiile, pastrate din generatie in generatie, precum  Plugusorul, Buhaiul, Capra, Calutii, sunt fascinante pentru turisti.

Asadar, daca vrei sa fii cat mai aproape de natura si frumusetile ei, in orice anotimp, Bucovina ramane alegerea ideala, unde te poti bucura de un tinut autentic, alaturi de gazde primitoare, degustand din bucate si vizitand multitudinea de obiective turistice de care dispune aceasta zona.