Cazare Bucovina – Obiectiv turistic

Cazare Bucovina – Obiectiv turistic

Cazare Bucovina – Obiectiv turistic

Este binecuoscut faptul ca zona Bucovinei aduce un mare beneficiu tarii noastre datorita multimii de obiective turistice pe care le ofera. Asezate intr-un minunat cadru natural, intr-o perfecta ambianta cu peisajele montane foarte rare, manstirile reprezinta principalele puncte de interes in cazul in care beneficiati de cazare Bucovina. Aceasta zona plina de legende istorice este impanzita cu manastiri ctitorite de mari voievozi ai tarii noastre.

Unul dintre cele mai importante lacasuri de cult care poate fi vizitata este Manastira Putna. Aceasta este unul dintre cele mai cunoascute centre culturale, religioase si artistice romanesti. Marele poet al tarii, Mihai Eminescu, spunea despre aceasta manastire ca ar reprezenta “Ierusalimul Neamului Romanesc”. Manastirea este localizata la 33 de km nord-vest de orasul Radauti, in nordul judetului Suceava. Ea a reprezentat un important punct cultural in care s-au copiat o multime de manuscrise, iar in prezent detine un bogat muzeu manastiresc inzestrat cu broderii, manuscrise, icoane, obiecte de cult, etc. In cazul in care beneficiati de cazare Bucovina trebuie sa aveti la cunostinta faptul ca exista oportunitatea sa vizitati manastirea in care se afla mormantul marelui voievod Stefan cel Mare. Biserica a fost ctitorita in anul 1469, insa mai tarziu a fost devastata. Primele lucrari de reconstructie au fost abia intre anii 1653-1658, iar pana in prezent, manastirea a mai suferit modificari. Manastirea Putna are o arhitectura aparte, specifica constructiilor feudale din acea perioada. Singura cladire ramasa de pe vremea Sfantului Voievod Stefan este Turnul Tezaurului, in care erau adapostite in vremurile mai tulburi odoarele acestui sfant lacas de cult.

Nu ezitati sa vizitati acest obiectiv turistic religios in cazul in care beneficiati de cazare in Bucovina, pentru a va convinge cu ochii dumneavoastra de minunatiile acestui loc.