Traieste clipe de basm prin cazare la Voronet

Traieste clipe de basm prin cazare la Voronet

Oricine trece hotarul Bucovinei nu poate sa ramana neatins de frumusetea peisajelor si de spiritualitatea care se revarsa pur si simplu asupra ta, cu fiecare rasuflare. Toti cei care au ajuns aici au povesti si au dus vorba meleagurilor pitoresti atat de departe incat astazi, ne calca pragul straini ce poate, in alte conditii, nici macar nu ar fi auzit de Romania, daramite de Bucovina.

Voronetul, impreuna ca lacasul de cult istoric, invesmantat in culori legendare, redeseneaza experienta turistica si duce domeniul ospitalitatii la un alt nivel, net superior altor zone din tara.  Asa se face ca rar exista perioade in care cineva sa nu bata la usa vreunei pensiuni ce ofera cazare in Voronet.

Si pe buna dreptate ca se intampla asa. Voronetul, parte integranta din regiunea istorica Bucovina are de daruit turistilor nu doar un loc pe perna, unde sa-si odihneasca trupul. Cu putin noroc gasesti aici locuri in care sa iti vindeci sufletul si sa iti reprogramezi mintea sa gandeasca mai pozitiv. Este practic imposibil sa pleci din locul tau de cazare in Voronet, mai obosit decat ai venit.

Fiecare pensiune te asteapta cu fel de fel de activitati menita sa destinda atmosfera, cu preparate traditionale pe gustul tuturor, gatite cu maiestrie si dedicare de gospodinele locului.

Este foarte probabil ca aici sa nu vezi colt de ambalaj de produs alimentar cumparat din magazine, caci oamenii sunt municitori si comunitatea este bine legata, iar asta inseamna ca fermierul este furnizorul principal al pensiunii din imediata lui vecinatate.

Prin aceste locuri oamenii au invatat sa se descurce singuri, sa faca pe placul oaspetelui, caci de bucuria acestuia depinde si bucuria gazdei, si nu doar de asta. Exista, printre bucovineni simtamantul acesta de datorie si respect, ce rar il mai gasesti in alt colt de tara.

Le drept vorbind, nu odata am auzit turisti plecand de pe aceste meleaguri, inapoi acasa, veseli ca pleaca, ci veseli ca, anul urmator, tot aici se intorc – la linistea sufletului.